Η σχέση των παππούδων με τα εγγόνια τους είναι αναμφισβήτητα μοναδική

 

 

 

 

Οι ρυθμοί ζωής είναι τόσο γρήγοροι που μας εξουθενώνουν και μας κάνουν να αμελούμε σημαντικά πράγματα και πρόσωπα. Ένα ή μάλλον δυο άνθρωποι που έχουν ξεχωριστοί θέση στη ζωή μας είναι οι παππούδες μας, τους όποιους δυστυχώς πολλές φορές τους ξεχνάμε και μπορεί όταν τους θυμηθούμε να είναι αργά. Αν έχετε καιρό να δείτε τη γιαγιά και τον παππού σας, ίσως αυτές τις μέρες είναι μια καλή ευκαιρία να τους επισκεφτείτε. Είναι από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σας και οι παρακάτω λόγοι το αποδεικνύουν.
Το σπίτι του παππού και της γιαγιάς είναι το καλύτερο μέρος για να χαλαρώσουμε και να είστε ο εαυτός μας. Εκείνοι μας γνωρίζουν καλύτερα από όλους και είναι έτοιμοι να μας κάνουν όλα τα χατίρια. Κάθε φορά λοιπόν που έχουμε μια αγχωτική μέρα και αναζητάμε ένα μέρος για να ξεχάσετε όλα τα προβλήματά σας, το σπίτι τους είναι το καλύτερο καταφύγιο.
Οι παππούδες είναι γεμάτοι σοφία. Οι όμορφες αλλά και οι δύσκολες στιγμές που έχουν περάσει τους έχουν καταστήσει σοφότερους. Είναι άρα τα καταλληλότερα πρόσωπα για να μας δώσουν συμβουλές. Ό,τι πρόβλημα και αν μας απασχολεί εκείνοι είναι εδώ έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να μας βοηθήσουν και να μας γεμίσουν με πολύτιμες συμβουλές.
Οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει αληθινή και ανιδιοτελής αγάπη, αλλά ευτυχώς οι παππούδες μας το θυμίζουν κάθε φορά που τους βλέπουμε. Μπορεί να υπάρχει χάσμα γενεών όμως αυτά που θα πάρουμε είναι αληθινά και αγνά συναισθήματα.
Οι παππούδες όλου του κόσμου είναι από τους πιο εκπληκτικούς ανθρώπους και δεν υπάρχει εγγόνι που να μην το λατρεύουν. Εξάλλου δεν βγήκε αδίκως η έκφραση «Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου». Μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε πάνω τους. Είτε για μια αληθινή αγκαλιά ή για μια ζεστή σούπα όταν είμαστε άρρωστοι, γνωρίζουμε ότι ο παππούς και η γιαγιά είναι εκεί.
Είναι οι ήρωες μας. Αν τους κοιτάξουμε βαθιά στα μάτια θα διακρίνουμε τη δύναμη τους, τη φλόγα της ψυχής, που ενώ το σώμα δεν την ακολουθεί, παραμένει ζωντανή.