Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης


Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για να γνωρισουμε καλύτερα τους εταίρους μας από το  eTwinning πρόγραμμα μας

De-coding Europe: building a shared future



Μαραθώνιος γραφής 2016

Η ιστορία που γράψαμε και εικονογραφήσαμε τώρα και σε e book


https://issuu.com/irenepat/docs/creative_classroom_marathon_stories

Τι είναι το ιγκλού. το σομπρέρο, η κελεμπία;

Σχετική εικόνα




Το ιγκλού είναι η προσωρινή κατοικία των Εσκιμώων το χειμώνα (ιγκλού στη γλώσσα των Ινουίτ σημαίνει σπίτι). Αποτελεί μοναδικό τρόπο για να κτίσει ο άνθρωπος τη φωλιά του κάτω απο τις χειρότερες δυνατές συνθήκες.

Παρ’ όλο που οι περισσότεροι Εσκιμώοι μένουν πλέον σε σπίτια από πέτρες ή ξύλα, συνηθίζουν ακόμη να κατασκευάζουν ιγκλού, ειδικά όταν ταξιδεύουν. Ορθογώνια κομμάτια παγωμένου χιονιού τοποθετούνται κυκλικά, ώστε η κατασκευή να συγκλίνει και να σχηματίζεται τελικά ένας τέλειος θόλος. Οι σχισμές και τα όποια σημεία επαφής γεμίζονται με χιόνι. Τότε οι Εσκιμώοι ανάβουν μια λάμπα που καίει λίπος φάλαινας, ώστε να αναδίδει πολλή θερμότητα.
το χιόνι, όσο και αν φαίνεται παράδοξο είναι κακός αγωγός της θερμότητας και του κρύου. Για αυτόν τον λόγο τα ιγκλού θερμαίνονται εύκολα και τους προφυλάσσουν από το κρύο. Αντίθετα ο πάγος είναι πολύ καλός αγωγός και όταν με τον καιρό το χιόνι μετατρέπεται σε πάγο, εγκαταλείπουν τα ιγκλού τους.


Αποτέλεσμα εικόνας για σομπρέρο


 Σομπρέρο είναι ένα χαρακτηριστικό είδος παραδοσιακού καπέλου που φοράνε κυρίως στην Κεντρική Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Μεξικό, αλλά και στη Νότια Αμερική.

















Κελεμπία

Σχετική εικόναΦαρδύ και μακρύ αραβικό ρούχο.



web 2 Εργαλεία

Η επανάσταση στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία

Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου

το κλάσμα ως ακριβές πηλίκο

Αιολική γη